Urząd Miasta Łodzi BIP UMŁ

Klauzula informacyjna

Klauzula informacyjna
dotycząca przetwarzania danych osobowych, dla których administratorem danych jest Prezydent Miasta Łodzi, w zakresie dotyczącym kont zarejestrowanych na portalu Łódzkiego Centrum Kontaktu z Mieszkańcami

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych z dnia 27 kwietnia 2016 roku (rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z  przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE uprzejmie informujemy że:

  1. Administratorem danych osobowych jest Prezydent Miasta Łodzi, z siedzibą w Łodzi, przy ul. Piotrkowskiej 104, 90-926 Łódź, tel.: +48 (42) 638-44-44, fax: +48 (42) 272-60-01, e-mail: lckm@uml.lodz.pl.
  2. Inspektorem ochrony danych w Urzędzie Miasta Łodzi jest Pani Agnieszka Kozłowska, +48 (42) 638-59-50, e-mail: iod@uml.lodz.pl.
  3. Przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych odbywa się na podstawie dobrowolnej zgody, której udziela Pani/Pan zgodnie art. 6 ust. 1 lit. a) ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
  4. Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym portalu Łódzkiego Centrum Kontaktu z Mieszkańcami, w tym nazwa użytkownika i adres e-mail będą przetwarzane za Pani/Pana zgodą w celu założenia i obsługi konta, które umożliwi Ci w szczególności zgłaszanie interwencji, sprawdzenie stanu realizacji Pani/Pana zgłoszeń, otrzymywanie powiadomień o stanie realizacji zgłoszeń oraz korzystania z czatu z pracownikiem Urzędu Miasta Łodzi.
  5. Przetwarzanie Pani/Pana danych jest niezbędne do założenia konta na portalu Łódzkiego Centrum Kontaktu z Mieszkańcami, a brak zgody na przetwarzania uniemożliwi nam realizację celów określonych w punkcie 4.
  6. Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym portalu Łódzkiego Centrum Kontaktu z Mieszkańcami w zakresie adresu e-mail będą również przetwarzane za Pani/Pana zgodą w celu przekazywania przez Prezydenta Miasta Łodzi newslettera Łódzkiego Centrum Kontaktu z Mieszkańcami w szczególności, w zakresie: informacji dotyczących obsługi mieszkańców przez Wydział Zarządzania Kontaktami z Mieszkańcami, a także łódzkich aktualności.
  7. Przetwarzanie danych w postaci adresu e-mail jest konieczne do przekazywania Pani/Pana newslettera, a brak zgody na przetwarzania uniemożliwi nam realizację tego celu określonego w punkcie 6.
  8. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane do czasu zakończenia obsługi konta.
    W przypadku cofnięcia zgody dotyczącej otrzymywania newslettera adres e-mail będzie przetwarzany wyłącznie na potrzeby obsługi konta.
  9. Dane osobowe mogą być udostępniane innym podmiotom, uprawnionym do ich otrzymania na podstawie obowiązujących przepisów prawa.
  10. Ma Pani/Pan prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie, co będzie skutkować niezwłocznym zaprzestaniem przetwarzania danych. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
  11. Ma Pani/Pan również prawo do dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych osobowych.
  12. W przypadku stwierdzenia, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  13. Dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.

Informację wprowadził(a): Tomasz Wilk (25.05.2018 15:14)

Informację zmodyfikował(a): Tomasz Wilk (25.05.2018 15:14)

Informację opracował: Bogusława Jagusiak (25.05.2018)

Źródło: Departament Obsługi i Administracji, Wydział Zarządzania Kontaktami z Mieszkańcami

Ilość odwiedzin: 94